[hover-effect id="4953"]

TEMATYKA KONFERNECJI AT SUMMIT 2021:

 Powrót do fundamentów

- fascynacja nowościami a stan fundamentów bezpieczeństwa

- dlaczego tak dużo robimy w obszarze Detection i Response a tak mało w Protect

- co może nam dać rzetelne podejście do codziennej higieny bezpieczeństwa systemów

- czy to wyjątkowy czas – czas zmiany cykli technologicznych - na przemyślenie architektury cyberbezpieczeństwa

Mobilność w cyfrowym świecie

- Jakie technologie stosować, jak monitorować zdalne urządzenia i użytkowników, jak dalece można i wolno to robić, jak działać w kontekście pracy zdalnej

- Jak sprawić, by niepowołani nie uzyskali dostępu

- Czy technologia pozwoli nam uzyskać tutaj przewagę nad ludzkim żywiołem w zakresie wycieku danych (zaawansowane systemy inteligentnej kontroli)

Siła złego czyli z kim mamy do czynienia

- Stała eskalacja działań i wojna niewypowiedziana - skąd przybywają atakujący

- Czy doceniamy przeciwnika, czy w ogóle go możemy pokonać

- Insider threat czyli wróg w Twoim domu

  • Insider Threat as a Service
  • Jak dalece możemy kontrolować swoich pracowników
  • Jak kontrolować kontrolerów, czyli zaufanie do pracowników działu bezpieczeństwa

Bezpieczeństwo pracy (zwłaszcza zdalnej)

- Globalny nomada – jak zarządzić kontekstem regulacyjnym i prawnym miejsca pracy w zakresie bezpieczeństwa informacji

- Zarządzanie tożsamością

  • Połączenie państwowego z prywatnym (biznes pomógł administracji, ale czy administracja może pomóc biznesowi?)
  • Ścieżki uwierzytelniania, czy jak w cyfrowym świecie być pewnym artefaktów ze świata fizycznego
  • Budowa zaufania w usługach elektronicznych

Narzędzia bezpieczeństwa w chmurze

- Monitoring bezpieczeństwa

- Security as a Code

- Spójność polityk i strategii bezpieczeństwa dla środowisk hybrydowych

Bezpieczeństwo cyfrowego przedsiębiorstwa

- Data Governance i zaawansowane centra analityczne a bezpieczeństwo informacji

- Chief Digital Officer wobec CISO

Ocena efektywności systemów bezpieczeństwa

- Ryzyka i scenariusze a możliwości ich praktycznej weryfikacji

- Threat modeling

 

W tym roku wprowadzamy dwa nowe formaty: Forum Dobrych Praktyk i Dyskusje CSO Council – 2 Perspektywy

W tym roku wprowadzamy dwa nowe formaty: Forum Dobrych Praktyk i Dyskusje CSO Council – 2 Perspektywy

AGENDA:

22. Listopada 2021

WARSZTATY I SPOTKANIE WIECZORNE

 

10.00

 

Forum dobrych praktyk 

 Spotkanie 1 | 10:00 - 11:00 | 60 min.

 

11.00

 

 

12.00

 

Forum dobrych praktyk 

 Spotkanie 4 | 12:00 - 13:00 | 60 min.

 

13.00

 

Forum dobrych praktyk 

 Spotkanie 4 | 13:00 - 14:00 | 60 min.

Warsztaty niezależne

Warsztat do wyboru | 11:00 - 13:30 | 150 min.

Warsztat 1

Warsztat 3

 

14.00

 

Warsztaty niezależne

Warsztat do wyboru | 14:00 - 17:00 | 180 min.

Warsztat 1

DevSecOps na straży bezpieczeństwa aplikacji

Trener / Architekt Bezpieczeństwa
Bezpieczny Kod

Warsztat 2

Warsztat 3

Warsztat 4

 

19.00

 

Spotkanie wieczorne

Beforek merytoryczny | 19:00 - 20:00 | 60 min.

 

23 Listopada 2021

I. DZIEŃ KONFERENCJI

 

09.00

 

Sesja plenarna

Prezentacje | 09:00 - 10:50 | 110 min.
Przerwa techniczna | 10:50 - 11:00 | 10 min.

Cyberbezpieczeństwo to nie sprint – to dziesięciobój! / Cybersecurity Is Not a Sprint. It is a Decathlon*

EMEA CISO
Fortinet

Powstrzymaj ransomware, zanim sparaliżuje twoje przedsiębiorstwo

Peter Wieschollek i Robert Dąbroś, Fidelis Security

Nie spoglądaj ze złością na to, co minęło / Don't look back in anger*

Group Chief Information Security Officer (RSSI)
Orange

Nowy cyfrowy świat – strategie bezpieczeństwa, które pozwolą go ochronić

Regional Sales Manager
CyberArk

 

11.00

 

Sesje równoległe I

Ścieżki do wyboru | 11:00 - 11:20 | 20 min.
Ścieżki do wyboru | 11:30 - 11:50 | 20 min.

Ścieżka I
11:00 - 11:20

Ścieżka II
11:00 - 11:20

Jak lepiej rozumieć, kim są pracownicy działów cybersecurity w czasach nowej normalności? / Understanding the Cybersecurity Workforce in the New Normal*

Head of Communications
EMEA – (ISC)2

Ścieżka III
11:00 - 11:20

Ścieżka I
11:30 - 11:50

Wykorzystanie systemów GRC w identyfikacji i obsłudze zdarzeń bezpieczeństwa.

Krzysztof Gortat, eSecure

Ścieżka II
11:30 - 11:50

Ścieżka III
11:30 - 11:50

 

11.50

 

Panel dyskusyjny I

Panel Dyskusyjny CSOC Council - 2 Perspektywy | 11:50 - 12:15 | 25 min.

 

12.20

 

Sesje równoległe II

Ścieżki do wyboru | 12:20 - 12:40 | 20 min.
Ścieżki do wyboru | 12:50 - 13:10 | 20 min.

Ścieżka I
12:20 - 12:40

Observability vs monitoring na przykładzie wykorzystania platformy Cisco Full Stack Observability

Jakub Jagielak, Atende

Ścieżka II
12:20 - 12:40

Ścieżka III
12:20 - 12:40

Ścieżka I
12:50 - 13:10

Ścieżka II
12:50 - 13:10

Ścieżka III
12:50 - 13:10

 

13.10

 

Panel dyskusyjny II

Panel Dyskusyjny CSOC Council - 2 Perspektywy | 13.10 - 13.35 | 25 min.
Przerwa techniczna | 13:35 - 13:45 | 10 min.

Projekt 2023 – jak może wyglądać przyszłość cyberprzestępczości / Project 2030 – Scenarios for the Future of Cybercrime*

Vice President Security Research
Trend Micro

 

13.45

 

Sesje równoległe III

Ścieżki do wyboru | 13:45 - 14:05 | 20 min.

Ścieżka I
13:45 - 14:05

Menedżmet średniego szczebla w firmie a CISO – kto od kogo zależy i jakie relacje ich łączą / Relationship and dependencies between senior management and CISOs*

Joseph Assaff Turner, Maya Security

Zarządzania bezpieczeństwem w kontekście organizacji tworzącej oprogramowanie

Marcin Święty, Relativity

Ścieżka II
13:45 - 14:05

Atak przez łańcuch dostaw - dlaczego będzie tego więcej

Ireneusz Tarnowski, Santander

Ścieżka III
13:45 - 14:05

Odpowiedzialność i obowiązki dostawcy usług IT w przypadku naruszenia bezpieczeństwa

Agnieszka Wachowska, Traple Konarski Podrecki i Wspólnicy Spółka Jawna

 

14.00

 

Forum dobrych praktyk

Spotkanie 1 | 14:00 - 15:00| 60 min.

Sesje równoległe III

Ścieżki do wyboru | 14:15 - 14:35| 20 min.

Ścieżka I

Ścieżka II

Ścieżka III

Rozmowa z ekspertem

Rozmowa 1 | 14:35 - 14:50| 15 min.

 

14.50

 

Keynotes speakers

Prezentacja| 14.50 - 16.00 | 70 min.

Cyber – egzystencjonalne zagrożenie gospodarcze i militarne / Cyber: an existential economic and military threat

Founder, Chairman & Co-CEO
IronNet Cybersecurity

 

16.15

 

Ekstra tylko dla uczestników części onsite w Marriocie

Spotkanie 3| 16:15 - 17:00 | 45 min.

Podsłuchy i antypodsłuchy – czyli jak zabezpieczyć ważne spotkanie

Bezpieczeństwo informacji dotyczy także aspektów jak najbardziej fizycznego bezpieczeństwa. Każda ważna rozmowa czy spotkanie firmowe może być przedmiotem ataku informacyjnego. Jak działają współczesne podsłuchy i jak można się przed nimi bronić? Zapraszamy, by na własne oczy zobaczyć, jak to wszystko działa w praktyce!

 

19.00

 

Spotkanie wieczorne

Special Evening| 19:00 - 20:30 | 90 min.

 

Zapraszamy na spotkanie wieczorne, gdzie nie zabraknie dobrego jedzenie i napojów, i gdzie będzie można ze sobą porozmawiać jak „za starych dobrych czasów”. Ale to nie wszystko – przygotowaliśmy dla Państwa wystąpienie bardzo specjalnego gościa - Krzysztof Puwalskiego, oficera rezerwy Jednostki Wojskowej GROM, absolwenta wielu kursów antyterrorystycznych, instruktora technik antyterrorystycznych, spadochroniarstwa, strzelectwa, wspinaczki, samoobrony, etc. etc., który spędził ponad 20 lat w Wojskach Specjalnych i był na misjach w Iraku i Afganistanie:

Jak w sytuacjach zagrożenia reaguje żołnierz GROM i czego możesz się od niego nauczyć, by skutecznie działać w warunkach stresu, niepewności i gwałtownie zmieniającej się rzeczywistości.

Czasem przy dużym stresie nasz mózg zalewany jest taką ilością hormonów, z adrenaliną na czele, że widzisz tunelowo, czyli tylko to co się dzieje w centrum. Tracisz kontakt z otoczeniem skupiając się na tym co widzisz przed sobą, czasem nawet możesz stracić zdolność słyszenia. Wiele osób doświadcza spowolnienia upływu czasu, wydaje się jakby wydarzenia wokół nas działy się w zwolnionym tempie” – czy to może być także Twoim doświadczeniem? Warto posłuchać!

Oficer rezerwy Jednostki Wojskowej GROM
SOF Project

24 Listopada 2021

II. DZIEŃ KONFERENCJI

 

09.00

 

Warsztaty partnerskie

Warsztaty| 9.00 - 11.30 | 160 min.

Spotkanie CSO Council

Spotkanie| 9.00 - 11.30 | 160 min.

 

12.00

 

Keynote Speakers

Keynote speaker + expert | 12.00-12.45 | 45 min.

 

12.45

 

Panel dyskusyjny I

Panel Dyskusyjny CSOC Council - 2 Perspektywy | 12.45 - 13.10 | 25 min.
Przerwa techniczna | 13.10 - 13.15 | 10 min.

 

13.15

 

Dyskusje roundtable

Dyskusje| 13.15 - 14.10 | 55 min.

 

14.10

 

Keynotes speakers

Prezentacja | 14.10 - 14.30 | 20 min.

Transformacja cyfrowa a nasycenie organizacji bezpieczeństwem. Czy bezpieczeństwo jest podobne do miodu?

CISO & Cybersecurity Department Director
Nationale-Nederlanden Polska

 

14.30

 

Debata strategiczna

Debata | 14.30 - 15.15 | 45 min.

Cyberbezpieczeństwo po nowemu

Udział wezmą m.in.:

Global director of Advanced Cyber Defence
Santander
Managing Director
Standard Chartered Bank
Kierownik Cyberbezpieczeństwa
PAŻP
Dyrektor Bezpieczeństwa IT – Market CISO
Aviva

 

15.15

 

Zakończenie konferencji

Zakończenie | 15.15 - 15.30 | 15 min.

Szczegółowa agenda konferencji zostanie opublikowana po zakończeniu Call for presentations.

AT SUMMIT 2022

22-24 listopada 2022 r.
www.atsummit.pl

Organizator konferencji

Evention sp. z o.o
Rondo ONZ 1
Warszawa, Polska
www.evention.pl

Kontakt

Weronika Warpas

m: +48 570 611 811
e: weronika.warpas@evention.pl

© 2022 | Strona korzysta z plików cookies. Przeglądanie strony oznacza akceptację.