22 listopada

W tym roku wprowadzamy dwa nowe formaty:

Forum dobrych praktyk i Dyskusje CSO Council – dwie perspektywy

AGENDA:

22. Listopada 2021 | DZIEŃ WARSZTATÓW, FDP ORAZ SPOTKANIE WIECZORNE

10.00-11.00
Forum dobrych praktyk
Forum dobrych praktyk
FDP I
10:00 - 11:00 | 60min
Recovery, czyli jak to jest, gdy jednak coś pójdzie źle?
Sales Executive Eastern Europe
Recorded Future
Forum dobrych praktyk
FDP II
10:00 - 11:00 | 60min
Systemy EDR
dyrektor ds. rozwoju Cyber Security
Atende
11.30-12.30
Forum dobrych praktyk
Forum dobrych praktyk
FDP III
11:30 - 12:30 | 60min
Usługi cyberbezpieczeństwa

Jak je mądrze wybrać i zakontraktować? Jak monitorować ich jakość i efektywność? Jak wybrać partnera?

Liderzy tematu:

Business Development Manager
Orange Polska
ekspert ICT i cyberbezpieczeństwa
Orange Polska
Forum dobrych praktyk
FDP IV
11:30 - 12:30 | 60min
SOC, SIEM, SOAR

Centrum zarządzania cyberbezpieczeństwem i incydentami – jak to dobrze organizować, jak efektywnie wykorzystywać, jak mierzyć efektywność, jak planować rozwój? Co nam daje automatyzacja, a czego jeszcze nie potrafi?

Lider tematu:

architekt bezpieczeństwa, Energy SOAR
EMCA
11.00-13.30
Warsztaty do wyboru
Warsztat I
11:00 - 13:30 | 150min
Zarządzanie podatnościami – wszystko, co chcielibyście wiedzieć, ale o co boicie się zapytać

Warsztat na bazie RSA Archer.

Podatności to obok czynnika ludzkiego najczęściej wymieniana przyczyna ataków. Globalne bazy zawierają dziesiątki tysięcy luk systemowych. Jak zabezpieczyć organizację przed tak ogromnym ryzykiem? Jak odpowiednio zarządzić procesem, aby chronić właściwe zasoby?

Więcej / More

IDM/GRC architekt
SimplySec
IDM/GRC architekt
SimplySec
13.00-14.00
Forum dobrych praktyk
Forum dobrych praktyk
FDP V
13:00 - 14:00 | 60min
Bezpieczny dostęp – zaufanie w czasach hybrydowych
Systems Engineer
Fortinet
Forum dobrych praktyk
FDP VI
13:00 - 14:00 | 60min
Ocena efektywności systemów bezpieczeństwa
Senior Security Solution Architect
Qualys
Dyrektor Zarządzający
IMNS Polska
14.00-17.00
Warsztaty do wyboru
Warsztaty do wyboru
Warsztat II
14:00 - 17:00 | 180min
DevSecOps na straży bezpieczeństwa aplikacji

Zapraszam do udziału w warsztatach, które przybliżą świat DevSecOpsów każdemu, kto zajmuje się cyberbezpieczeństwem i bezpieczeństwem informacji.

Więcej / More

CEO, Główny konsultant
Bezpieczny Kod
Warsztaty do wyboru
Warsztat III
14:00 - 17:00 | 180min
„Bezkosztowy” SOC – czy narzędzia open source mogą przyjść nam z pomocą?

Zapraszam do udziału w warsztatach dotyczących wyzwań, przed którymi może stanąć SOC w naszej organizacji. Dowiemy się też jakie narzędzia Open Source mogą wspomóc nas w realizacji tych zadań.

Więcej / More

Właściciel
Ciemski Wojciech IT Solutions
Warsztaty do wyboru
Warsztat IV
14:00 - 17:00 | 180min
Take a Byte Out of Ransomware – wyjdź cało z ataku ransomware: zaawansowane techniki i nietypowe metody naprawcze
Atakujący coraz częściej żądają okupu nie tylko za narzędzie deszyfrujące (dekryptor), ale również za powstrzymanie się od ujawnienia danych wykradzionych podczas ataku (eksfiltracji). Więcej / More

Prowadzenie: Zespół szybkiego reagowania RR Team (Rapid Response Team)

15.00-16.00
Forum dobrych praktyk
Forum dobrych praktyk
FDP VII
15:00 - 16:00 | 60min
Secure by design, Secure by default
Information Security Officer
Grupa MCX
Display Materials & Systems Division
3M Poland
Forum dobrych praktyk
FDP VIII
15:00 - 16:00 | 60min
AI dla bezpieczeństwa
Wspólnik i założyciel
Esecure
20.00
Spotkanie specjalne podczas Advanced Threat Summit
Biforek w sumie merytoryczny (choć niezupełnie o cyber)
Spotkanie specjalne podczas Advanced Threat Summit. Biforek w sumie merytoryczny (choć niezupełnie o cyber)
Jak nie spędzić całego życia przy klawiaturze…

Opowiem na bazie własnych doświadczeń dlaczego czasem warto podjąć ryzyko i podążyć za swoimi marzeniami, nawet pozornie wbrew rozsądkowi. Jak pracować z wizją, żeby być skutecznym i do tego mieć frajdę z pracy. Jak radzić sobie z przeszkodami, które stają na drodze do realizacji celów.

Runmageddon od sześciu lat jest największym cyklem amatorskich imprez sportowych w Polsce. To także ekstremalne wyzwanie, podczas którego uczestnicy muszą pokonać trasę usłaną przeszkodami –na trasie przedzieramy się przez przeszkody wodne i błotne, wspinamy na ściany i liny, czołgamy w błocie i zażywamy lodową kąpiel – słowem: to piekielne wyzwanie testujące oraz kształtujące siłę i charakter uczestników. Runmageddon to również przeżycie, które daje szanse zmierzyć się ze swoimi lękami i słabościami oraz udowodnić sobie, że nasze granice są dużo dalej, niż sięgamy na co dzień.

Twórca i właściciel
Runmageddon

23. Listopada 2021 | I DZIEŃ KONFERENCJI (Hotel Marriott + stream online)

08.30-09.00
Poznajmy się - sesja networkingowa
Poznajmy się - sesja networkingowa
08:30 - 09:00 | 30min

Uczestnicy przybywający w Internecie na konferencję zostaną podzieleni na kilkuosobowe grupy (losowo), po to, by w bezpośredniej rozmowie za pomocą nowoczesnych systemów wideokonferencyjnych, mogli chwilę porozmawiać i dowiedzieć się: (1) skąd przybyli, (2) co ich zachęciło do udziału w Advanced Threat Summit – czego chcieliby się dowiedzieć i czego na konferencji szukają, a wreszcie (3) czym sami mogliby podzielić się z innymi.

Przy okazji wcześniejsze pojawienie się uczestników pozwoli im sprawdzić funkcjonowanie sprzętu i oprogramowania po stronie użytkownika, poznać interfejs konferencji, zrozumieć „jak to wszystko działa”.

09.00-09.10
Oficjalne otwarcie konferencji
Oficjalne otwarcie konferencji
09:00 - 09:10 | 10min
Prezes Zarządu
ISSA Polska
CEO, Meeting Designer
Evention
09.10-10.30
Sesja plenarna
Sesja plenarna
09:10 - 09:30 | 20min
Cyberbezpieczeństwo to nie sprint – to dziesięciobój! / Cybersecurity Is Not a Sprint. It is a Decathlon*
EMEA CISO
Fortinet
Sesja plenarna
09:30 - 09:50 | 20min
Powstrzymaj ransomware, zanim sparaliżuje twoje przedsiębiorstwo
Regional Sales Director DACH & Poland
Fidelis Cybersecurity
Sesja plenarna
09:50 - 10:10 | 20min
5GArena.pl czyli poligon bezpieczeństwa jak marzenie
Regional Cyber Security Officer CEE & Nordics
Huawei Technologies
Sesja plenarna
10:10 - 10:30 | 20min
Nie spoglądaj ze złością na to, co minęło / Don't look back in anger*
Group Chief Information Security Officer (RSSI)
Orange

Przerwa techniczna | 10:30 - 10:45 | 15 min

10.45-11.30
Sesje równoległe I

Ścieżki do wyboru | 10:45 - 11:05 | 20 min
Ścieżki do wyboru | 11:10 - 11:30 | 20 min

Sesje równoległe I
Ścieżka I
10:45 - 11:05 | 20min
Czy wciąż są nam potrzebne „Dobre praktyki”? czyli jak ograniczyć błędy podczas wdrożeń w obszarze cyberbezpieczeństwa.
Head of Product Management Team, Product Manager Cybersecurity
NASK SA
Sesje równoległe I
Ścieżka II
10:45 - 11:05 | 20min
Jak lepiej rozumieć, kim są pracownicy działów cybersecurity w czasach nowej normalności? / Understanding the Cybersecurity Workforce in the New Normal*
Head of Communications EMEA
(ISC)2
Sesje równoległe I
Ścieżka III
10:45 - 11:05 | 20min
Observability vs monitoring na przykładzie wykorzystania platformy Cisco Full Stack Observability
dyrektor ds. rozwoju Cyber Security
Atende
Sesje równoległe I
Ścieżka I
11:10 - 11:30 | 20min
Bezpieczny dostęp do aplikacji i danych w pracy hybrydowej
Lead Networking Sales Engineer
Citrix
Sesje równoległe I
Ścieżka II
11:10 - 11:30 | 20min
Jak testować cyberbezpieczeństwo, żeby miało to sens
Senior Cybersecurity Manager
EY
Sesje równoległe I
Ścieżka III
11:10 - 11:30 | 20min
Wykorzystanie systemów GRC w identyfikacji i obsłudze zdarzeń bezpieczeństwa
Wspólnik i założyciel
Esecure
11.30-11.55
I Panel dyskusyjny CSO Council - 2 perspektywy
I Panel dyskusyjny CSO Council - 2 perspektywy
11:30 - 11:55 | 25min
Pożądane usługi cyberbezpieczeństwa
Director, Governance and Cybersecurity Program Bureau
BNP Paribas Bank Polska
Senior Solution Engineer CEE&MENA, Cloud Security Architect
Akamai
Cyber Security Operations Director
Integrity Partners
Assistant Vice President, Global Vulnerability Remediation Lead
State Street

Przerwa techniczna | 11:55 - 12:00 | 5 min

12.00-12.45
Sesje równoległe II

Ścieżki do wyboru | 12:00 - 12:20 | 20 min
Ścieżki do wyboru | 12:25 - 12:45 | 25 min

Sesje równoległe II
Ścieżka I
12:00 - 12:20 | 20min
Co może się nie udać, gdy wdrażamy usługi SOC i SIEM?
ekspert ICT i cyberbezpieczeństwa
Orange Polska
Sesje równoległe II
Ścieżka II
12:00 - 12:20 | 20min
SOAR - automatyzacja obsługi incydentów bezpieczeństwa
architekt bezpieczeństwa, Energy SOAR
EMCA
Sesje równoległe II
Ścieżka III
12:00 - 12:20 | 20min
Czy masz dość wysokooktanowego paliwa w swoim SOC – czyli znaczenie Threat Intelligence w obecnym podejściu do działań w cybersecurity
Sales Executive Eastern Europe
Recorded Future
Sesje równoległe II
Ścieżka I
12:25 - 12:45 | 20min
Otwórz oczy! Jak monitorować cyber zagrożenia, aby faktycznie je widzieć, zanim zobaczymy ich zmaterializowane efekty
Senior Security Solution Architect
Qualys
Sesje równoległe II
Ścieżka II
12:25 - 12:45 | 20min
Dzień z życia analityka SOC / A Day in the Life of a SOC Analyst*
Senior Director Cyber Defense Strategy
SentinelOne
Sesje równoległe II
Ścieżka III
12:25 - 12:45 | 20min
Dlaczego współczesny SOC powinien być automatyczny?
Inżynier Bezpieczeństwa IT
Mediarecovery
Manager, Systems Engineering, EEUR
Palo Alto Networks
12.45 - 13.25
Sesja plenarna
Sesja plenarna
12:45 - 13.05 | 20min
Projekt 2030 – jak może wyglądać przyszłość cyberprzestępczości / Project 2030 – Scenarios for the Future of Cybercrime*
Vice President Security Research
Trend Micro
Sesja plenarna
13.10 - 13.30 | 20min
Nowy cyfrowy świat – strategie bezpieczeństwa, które pozwolą go ochronić
Regional Sales Manager
CyberArk

Przerwa techniczna | 13:30 - 13:35 | 5 min

13.35-14.00
II Panel dyskusyjny CSO Council - 2 perspektywy
II Panel dyskusyjny CSO Council - 2 perspektywy
13:35 - 14:00 | 25min
Czy Zero Trust nas obroni?
CEO
Securivy, Ekran System Polska
Dyrektor Cyberbezpieczeństwa
Orange Polska
Chief Information Security Officer
Grupa hotelowa AccorInvest
14.00-14.10
Sesja plenarna
Sesja plenarna
14:00 - 14:10 | 10min
Rozmowa o badaniu płac w branży cybersecurity
Dyrektor ds. Projektów Międzynarodowych
ISSA Polska

Przerwa na lunch | 14:10 - 14:45 | 35 min

14.30-15.30
Forum dobrych praktyk
Forum dobrych praktyk
FDP IX
14.30 - 15.30 | 60min
Chmura prawdziwie bezpieczna
KAM
Cloudware
14.45-15.30
Sesje równoległe III

Ścieżki do wyboru | 14:45 - 15:05 | 20 min
Ścieżki do wyboru | 15:10 - 15:30 | 20 min

Sesje równoległe III
Ścieżka I
14:45 - 15:05 | 20min
Management wyższego szczebla w firmie a CISO – kto od kogo zależy i jakie relacje ich łączą / Relationship and dependencies between senior management and CISOs*
Cyber Security Strategy Advisor
Maya Security
Sesje równoległe III
Ścieżka II
14:45 - 15:05 | 20min
3-letni plan poprawy poziomu cybersecurity w firmie o zasięgu globalnym - własne studium przypadku
Global Information Security Director
AmRest
Sesje równoległe III
Ścieżka III
14:45 - 15:05 | 20min
Polski wkład do międzynarodowej Inicjatywy Counter Ransomware
Ambassador for Cyber & Tech Affairs
Ministerstwo Spraw Zagranicznych
b. Dyrektor Departamentu Cyberbezpieczeństwa
Kancelaria Premiera Rady Ministrów
RR Team
Sesje równoległe III
Ścieżka I
15:10 - 15:30 | 20min
Odpowiedzialność i obowiązki dostawcy usług IT w przypadku naruszenia bezpieczeństwa
Partner
Traple Konarski Podrecki i Wspólnicy
Sesje równoległe III
Ścieżka II
15:10 - 15:30 | 20min
Instrumenty prawne i techniczne niezbędne do prawidłowego obsłużenia incydentu ransomware
Security Engineer
RR Team
Sesje równoległe III
Ścieżka III
15:10 - 15:30 | 20min
Atak przez łańcuch dostaw - dlaczego będzie tego więcej
Ekspert w Zespole Analiz i Reagowania na Cyberzagrożenia
Santander Bank Polska

Przerwa techniczna | 15:30 - 15:40 | 10 min

15.40-16.10
Sesja plenarna
Keynotes speakers
15:40 - 16:20 | 40min
Cyber – egzystencjonalne zagrożenie gospodarcze i militarne / Cyber: an existential economic and military threat
Founder, Chairman & Co-CEO
IronNet Cybersecurity
16.10 - 16.20
Zakończenie hybrydowej części konferencji
Zakończenie hybrydowej części konferencji
16:10 - 16:20 | 10min
CEO, Meeting Designer
Evention
16.30 - 17.00
Spotkanie wyłącznie dla uczestników obecnych w Hotelu Marriott
Spotkanie wyłącznie dla uczestników obecnych w Hotelu Marriott
Podsłuchy i antypodsłuchy – czyli jak zabezpieczyć ważne spotkanie
Właściciel agencji detektywistycznej
WARMIX
16.00-17.00
Forum dobrych praktyk
Forum dobrych praktyk
FDP X
16:00 - 17:00 | 60min
Rola threat hunting oraz threat intelligence w walce z zaawansowanymi zagrożeniami
Sales Engineer
Trend Micro
Forum dobrych praktyk
FDP XI
16:00 - 17:00 | 60min
Wróg może czaić się wszędzie – bezpieczeństwo zasobów w kontekście zaawansowanych ataków ransomware, skompromitowanych hostów, przejętych kont, Insider Threat as a Service oraz ataków na łańcuch dostaw
Regional Sales Director DACH & Poland
Fidelis Cybersecurity
CISSP
Fidelis Cybersecurity
17.00-18.30
Spotkanie społeczności Cyber Women Community

Zapraszamy na pierwsze spotkanie  społeczności Cyber Women Community ONSITE. Czas poznać się w realu!

Co będziemy robić?

  • ROZMAWIAĆ  i dzielić się doświadczeniem i wiedzą w mniejszych grupach o chmurze, jej rodzajach i bezpiecznej migracji danych.
  • ŚWIĘTOWAĆ i jeść tort z okazji rocznicy powstania CWC
  • POZNAWAĆ wszystkie członkinie CWC oraz nasze kobiece mocne strony - Jestem wystarczająco dobra! Jak mówić o sobie z przekonaniem i bez niepotrzebnej skromności?

Porozmawiamy m.in.:

  • kto i po co tworzy Cyber Women Community? I jak wiąże się z tym Klub Ekspertek?
  • jakie nowe pomysły chcemy realizować w 2022 roku?
  • co robimy w ramach konkursu – RISING STAR czyli szansa na świetną przygodę z cybersecurity!

Dodatkowo podyskutujemy o NETWORKINGU online!

  • Co nam przeszkadza? Obalamy mity!
  • I jak go wykorzystać, by działał na naszą korzyść?

 

Na spotkanie obowiązuje dodatkowa rejestracja.

 

Więcej informacji o Cyber Women Community pod adresem: www.cyberwomen.eu

19.00
Spotkanie wieczorne w Klubie Dekada | Special Evening
Spotkanie wieczorne w Klubie Dekada | Special Evening

Zapraszamy na spotkanie wieczorne, gdzie nie zabraknie dobrego jedzenia i napojów, i gdzie będzie można ze sobą porozmawiać jak „za starych dobrych czasów”. Ale to nie wszystko – przygotowaliśmy dla Państwa wystąpienie bardzo specjalnego gościa - Krzysztofa Puwalskiego, oficera rezerwy Jednostki Wojskowej GROMabsolwenta wielu kursów antyterrorystycznych, instruktora technik antyterrorystycznych, spadochroniarstwa, strzelectwa, wspinaczki, samoobrony, etc. etc., który spędził ponad 20 lat w Wojskach Specjalnych i był na misjach w Iraku i Afganistanie:

Jak w sytuacjach zagrożenia reaguje żołnierz GROM i czego możesz się od niego nauczyć, by skutecznie działać w warunkach stresu, niepewności i gwałtownie zmieniającej się rzeczywistości.

Czasem przy dużym stresie nasz mózg zalewany jest taką ilością hormonów, z adrenaliną na czele, że widzisz tunelowo, czyli tylko to co się dzieje w centrum. Tracisz kontakt z otoczeniem skupiając się na tym co widzisz przed sobą, czasem nawet możesz stracić zdolność słyszenia. Wiele osób doświadcza spowolnienia upływu czasu, wydaje się jakby wydarzenia wokół nas działy się w zwolnionym tempie” – czy to może być także Twoim doświadczeniem? Warto posłuchać!

Oficer rezerwy Jednostki Wojskowej GROM
SOF Project

24. Listopada 2021 | II DZIEŃ KONFERENCJI (Wyłącznie stream online)

9.00-11.30
Warsztaty partnerskie
Warsztaty partnerskie
Warsztat I
9:00 - 11:30 | 150min
Bezpieczeństwo chmury Microsoft Azure w praktyce. Jak zaprojektować i wdrożyć środowisko w infrastrukturze chmury publicznej, aby sprostało wyzwaniom współczesnego świata

Chmura publiczna jest adoptowana zarówno przez duże, jak i przez małe firmy.

Więcej / More

Consulting System Engineer, Public Cloud EMEA
Fortinet
Systems Engineer
Fortinet
Warsztaty partnerskie
Warsztat II
9:00 - 11:30 | 150min
Jak w łatwy sposób monitorować środowisko firmowe i chronić je przed nowoczesnymi zagrożeniami bez użycia sygnatur i potrzeby ciągłego skanowania.

Podczas warsztatów zaprezentowane zostanie działanie platformy Singularity firmy SentinelOne

Więcej / More

Sales Engineer
SentinelOne
Warsztaty partnerskie
Warsztat III
9:00 - 11:30 | 150min
Dlaczego współczesny SOC powinien być automatyczny? Warsztat w oparciu o praktyczną pracę z Palo Alto Networks Cortex XSOAR i ćwiczenia w schemacie CTF

Obsłużenie wzrastającej liczby incydentów to wyzwanie dla współczesnego SOC.

Więcej / More

Inżynier Bezpieczeństwa IT
Mediarecovery
Systems Engineer
Palo Alto Networks
Systems Engineer
Palo Alto Networks
Warsztaty partnerskie
Warsztat IV
9:00 - 11:30 | 150min
Threat hunting – to nie takie trudne. Jak go zrealizować za pomocą platformy Trend Micro Vision One

Zespoły ds. cyberbezpieczeństwa zmagają się z nadmierną liczbą alertów bezpieczeństwa, przez co wykrywanie i eliminacja zagrożeń jest coraz bardziej czasochłonna.

Więcej / More

Sales Engineer
Trend Micro
Sales Engineer
Trend Micro
Warsztaty partnerskie
Warsztat V
9:00 - 11:30 | 150min
Kompleksowa ochrona tożsamości cyfrowej

W trakcie warsztatu zaprezentowane zostaną podejścia oraz metody ochrony cyfrowej tożsamości we współczesnych środowiskach teleinformatycznych.

Więcej / More

Solutions Engineering Team Leader
CyberArk
Regional Senior Solutions Engineer
CyberArk
9.00-11.30
Spotkanie CSO Council
Spotkanie CSO Council
9:00 - 11:30 | 150min
Blaski i cienie współpracy CISO i CIO

Spotkanie zamknięte, tylko dla zaproszonych uczestników. Więcej informacji o CSO Council pod adresem www.csoc.pl

12.00-12.05
Otwarcie drugiego dnia konferencji
Otwarcie drugiego dnia konferencji
12:00 - 12:05 | 5min
CEO, Meeting Designer
Evention
12.05-12.55
Sesja plenarna
Sesja plenarna
12:05 - 12:35 | 30min
Czemu cyberprzestępczość wygrywa choć nie jest to wcale jakiś Rocket Science? – posłuchajmy byłego cyberprzestępcy, szefa całej siatki przestępczej, swego czasu numer 1 na liście poszukiwanych w Stanach Zjednoczonych/ Cybercrime isn’t Rocket Science: Former US Most Wanted Cybercriminal and Internet Godfather Brett Johnson discusses why Cybercrime succeeds*
wykładowca i konsultant
AnglerPhish.com
Sesja plenarna
12:35 - 12:55 | 20min
Jak uzyskać pełną kontrolę nad danymi w chmurze publicznej - świadome zarządzanie kryptografią
Security Architect
Operator Chmury Krajowej

Przerwa techniczna | 12:55 - 13:00 | 5 min

13.00-13.25
I Panel dyskusyjny CSO Council - 2 perspektywy
I Panel dyskusyjny CSO Council - 2 perspektywy
13:00 - 13:25 | 25min
Blaski i cienie automatyzacji
Security Tribe Lead
T-Mobile Polska
Regional Director DACH, EE
IronNet Cybersecurity
IBM Ecosystem - Chief wizard & TPA
IBM
Dyrektor Biura Architektury i Usług Cyberbezpieczeństwa
PKO Bank Polski
13.25-13.35
Sesja plenarna
Sesja plenarna
13:25 - 13:35 | 10min
Rozwój społeczności Cyberwomen Community

Co udało się nam zrobić przez ostatni rok i dokąd zmierzamy.

Cyber Risk, Data Privacy & Compliance Director
Reckitt

Przerwa techniczna | 13.35 - 13.40 | 5 min

13.40-14.50
Sesje równoległe I

Ścieżki do wyboru | 13.40 – 14.00 | 20 min
Ścieżki do wyboru | 14.05 – 14.25 | 20 min
Ścieżki do wyboru | 14.30 – 14.50 | 20 min

Sesje równoległe I
Ścieżka I
13:40 - 14:00 | 20min
Jak wykorzystanie Matrix42 FireScope w celu wykrywania i mapowania zależności zabezpiecza twoje krytyczne usługi biznesowe / Using Matrix42 FireScope Discovery & Dependency Mapping to Secure your Critical Business Services*
Regional Director Nothern Europe
Matrix42
Sesje równoległe I
Ścieżka II
13:40 - 14:00 | 20min
Bezpieczeństwo i widoczność w zaszyfrowanym świecie
Security Systems Engineer North East EMEA
F5 Networks
Sesje równoległe I
Ścieżka I
14:05 - 14:25 | 20min
Zaszyfrowali mnie. I co dalej?
Account Executive
Dell Technologies
Principal System Engineer
Dell Technologies
Sesje równoległe I
Ścieżka II
14:05 - 14:25 | 20min
Quantum Computing. The ultimate killer of Information Security? *

ISACA Warsaw Chapter
Sesje równoległe I
Ścieżka I
14:30 - 14:50 | 20min
Zarządzania bezpieczeństwem w kontekście organizacji tworzącej oprogramowanie
Dyrektor Global Security & IT
Relativity
Sesje równoległe I
Ścieżka II
14:30 - 14:50 | 20min
Transformacja cyfrowa a nasycenie organizacji bezpieczeństwem. Czy bezpieczeństwo jest podobne do miodu?
CISO & Cybersecurity Department Director
Nationale-Nederlanden Polska
14.55-15.45
Debata strategiczna
Debata strategiczna
14:55 - 15:45 | 50min
Cyberbezpieczeństwo po nowemu
Senior cyber security expert
Responsible Cyber
Global director of Advanced Cyber Defence
Santander Bank Polska
Managing Director
Standard Chartered Bank
Kierownik Cyberbezpieczeństwa
PAŻP
Dyrektor Bezpieczeństwa IT – Market CISO
Aviva
15.50-16.40
Dyskusje roundtable
Dyskusje roundtable
15:50 - 16:40 | 50min
1. Rośnie zaufanie do technologii blockchain – perspektywa cyberbezpieczeństwa
Członek Zarządu
ISSA Polska
Dyskusje roundtable
15:50 - 16:40 | 50min
2. Wpływ regulacji na systemy cyberbezpieczeństwa w Polsce
Adwokat
Kancelaria Adwokacka Tomasz Cygan
Dyskusje roundtable
15:50 - 16:40 | 50min
3. Threat Hunting i emulacje zagrożeń – jak zrobić to możliwie prosto
Senior Security Engineer - Threat Hunter
ATOS
Dyskusje roundtable
15:50 - 16:40 | 50min
4. Open Source na straży bezpieczeństwa – Jakie narzędzia mogą wspomóc nas w walce o bezpieczną organizację
Właściciel
Ciemski Wojciech IT Solutions
Dyskusje roundtable
15:50 - 16:40 | 50min
5. Pieniądze to nie wszystko - rynek pracy w branży cybersecurity
Dyrektor ds. Projektów Międzynarodowych
ISSA Polska
Sr. Director, Cybersecurity – EMEA & India
Herbalife Nutrition, ISSA Polska
Dyskusje roundtable
15:50 - 16:40 | 50min
6. Czas wymierania dinozaurów? Zastanówmy się, jak będzie wyglądać rola ‘bezpieczników’ w organizacjach przyszłości

Jakie kompetencje są niezbędne by być dobrym CISO? Czy można jeszcze zapewniać cyberbezpieczeństwo bez wsparcie z zewnątrz? Jakie usługi są tymi, których najbardziej potrzebuję?

Zastępca dyrektora
Morskie Centrum Cyberbezpieczeństwa, ISSA Polska
Dyskusje roundtable
15:50 - 16:40 | 50min
7. Oszustwa socjotechniczne wykorzystujące nowe technologie, czyli jak nauczyliśmy się unikać złośliwego oprogramowania, ale dajemy sobie wyłudzać wrażliwe dane
Security Operations Specialist, mBank
Członek Zarządu, ISACA Warsaw Chapter
Dyskusje roundtable
15:50 - 16:40 | 50min
8. Incydenty- obsługa formalno-prawna i zgłoszenie do regulatorów

Wymiana doświadczeń i spostrzeżeń. Zapraszamy do wspólnej rozmowy.

IOD/ DPO
Grupa TAURON
Dyrektor Działu Nadzoru Wewnętrznego i Bezpieczeństwa IT, IOD
Noble Funds TFI
16.40-16.50
Zakończenie konferencji
Zakończenie konferencji
16:40 - 16:50 | 10min
Prezes Zarządu
ISSA Polska
CEO, Meeting Designer
Evention

STREFA WIEDZY

W STREFIE WIEDZY prezentujemy zestaw wcześniej nagranych prezentacji udostępnionych w formie „wideo na żądanie”.

Nagrania będą dostępne w systemie konferencji online począwszy od 22 listopada. Zarejestrowani uczestnicy dostaną mejlem informacje dostępowe.

Strefa wiedzy
Threat hunting jest prosty! Zrób go tak, żeby nie był Twoim kolejnym problemem
Senior Security Engineer - Threat Hunter
ATOS
Strefa wiedzy
Are we stupid or what? *
Founder
CyberOff
Strefa wiedzy
Temat zostanie podany wkrótce
Prezes Zarządu
Dynacon

* Wystąpienie w języku angielskim. Organizator nie przewiduje tłumaczenia.

×
Dołącz do "Forum Dobrych Praktyk"

wirtualnych dyskusji z udziałem Managerów Bezpieczeństwa IT z największych organizacji w Polsce!
Dzięki udziałowi w dyskusjach znajdziesz rozwiązanie wielu problemów, ale również podzielisz się swoją wiedzą! Stwórz z nami Bazę Dobrych Praktyk, która pomoże innym!

Sprawdź

AT SUMMIT 2021

22-24 listopada 2021 r.
www.atsummit.pl

Organizator konferencji

Evention sp. z o.o
Rondo ONZ 1
Warszawa, Polska
www.evention.pl

Kontakt

Weronika Warpas

m: +48 570 611 811
e: weronika.warpas@evention.pl

© 2021 | Strona korzysta z plików cookies. Przeglądanie strony oznacza akceptację.