21 listopada
SPOTKANIA SPECJALNE
I WARSZTATY ONSITE

AGENDA:

21. Listopada 2022

Aktywności poprzedzające konferencję Advanced Threat Summit 2022
13.00–17.00

Warsztat I

Wyjątkowy warsztat onsite, dodatkowo płatny - dla ograniczonej liczby uczestników

Architecting Zero Trust into YOUR business*
ONSITE
SALA KOMETA
Praktyczny interaktywny warsztat podejmujący typowe wyzwania i problemy, z którymi ma do czynienia dział IT, cyberbezpieczeństwo i biznes, gdy mowa o rozwiązaniach Zero Trust jako remedium na lepsze zabezpieczenie zasobów biznesowych przy zachowaniu płynności procesów biznesowych. Warsztat będzie prowadzony przez b. globalnego CISO w koncernie Astra Zeneca, obecnie decydenta w organizacjach Cloud Security Alliance and The Global Identity Foundation Więcej / more
Cloud Security Alliance
The Global Identity Foundation
16.30-18.00
Specjalne spotkanie dla branży finansowej – FS ISAC
ONSITE
SALA WAWEL&SYRENA

Konferencję poprzedzi spotkanie specjalne z jednym z liderów FS-ISAC. Teresa Walsh przedstawi analizę aktualnych zagrożeń cybersecurity w branży finansowej, ale będzie to tylko wstęp do głównej części spotkania, jaki stanowić będzie otwarta rozmowa uczestników na interesujące ich zagadnienia w obszarze Cyber i Threat Intelligence. Uczestnikom wcześniej zostanie zaprezentowana lista zagadnień do dyskusji – wybrane zostaną te tematy, które interesować będą większość obecnych.

Agenda spotkania:
16.30 - 16.40 | 10min
Powitanie uczestników
ONSITE
SALA WAWEL&SYRENA
CEO, Meeting Designer
Evention
Przewodniczący Rady Programowej TechRisk; Chief Information Security Officer PL, Director, Holistic IST Risk Oversight - Global Governance & ISSA BoD Member
Credit Suisse/TRISW/ISSA
16.40 - 17.00 | 20min
Prezentacja aktualnych zagrożeń i trendów, w szczególności w kontekście sektora finansowego – w perspektywie analiz komórki Intelligence w FS ISAC*
ONSITE
SALA WAWEL&SYRENA
Global Head of Intelligence, Financial Service Information Sharing and Analysis Centre
FS-ISAC
17.00 - 18.00 | 60min
Moderowana dyskusja z uczestnikami na wybrane tematy
ONSITE
SALA WAWEL&SYRENA
Uczestnicy będą mogli sami wskazać interesujące ich obszary tematy, którym będzie poświęcona dyskusja

Spotkanie ma charakter zamknięty - jest przeznaczone wyłącznie dla kwalifikowanych przedstawicieli branży finansowej – w szczególności menedżerów cyberbezpieczeństwa

19.00-21.00
Spotkanie i kolacja dla wszystkich prelegentów i panelistów Advanced Threat Summit
ONSITE
RESTAURACJA Floor No2

Zapraszamy wyłącznie osoby biorące aktywny udział w agendzie konferencji – kolacja odbędzie się w hotelu Marriott w restauracji Floor No2
Na spotkanie obowiązuje osobna rejestracja.

22. Listopada 2022 | I DZIEŃ KONFERENCJI (Hotel Marriott + stream online większości sesji: 9.00-17.00)

08.00-08.30
Rejestracja uczestników w hotelu
08.30-09.00
Poznajmy się - sesja networkingowa
ONLINE
ONSITE

Uczestników przybywających do hotelu zapraszamy na poranną sesję networkingową, gdzie nie zabraknie powitalnego poczęstunku w stylu śniadaniowym. Będzie to doskonała okazja, by ze sobą porozmawiać z filiżanką kawy w ręce. Przy okazji wcześniejsze pojawienie się uczestników pozwoli im sprawdzić rozmieszczenie sal konferencyjnych i odwiedzić stoiska w strefie wystawienniczej.

Uczestnicy przybywający w Internecie na konferencję zostaną podzieleni na kilkuosobowe grupy (losowo), po to, by w bezpośredniej rozmowie za pomocą nowoczesnych systemów wideokonferencyjnych, mogli chwilę porozmawiać i dowiedzieć się: (1) skąd przybyli, (2) co ich zachęciło do udziału w Advanced Threat Summit – czego chcieliby się dowiedzieć i czego na konferencji szukają, a wreszcie (3) czym sami mogliby podzielić się z innymi. Przy okazji wcześniejsze pojawienie się uczestników pozwoli im sprawdzić funkcjonowanie sprzętu i oprogramowania po stronie użytkownika, poznać interfejs konferencji, zrozumieć „jak to wszystko działa”.

Moderator sesji onsite

Moderator sesji online

Community Manager
Evention
09.00-09.10
Oficjalne otwarcie konferencji
ONLINE
ONSITE
Prezes Zarządu
ISSA Polska
Chief Operating Officer
ISSA International
CEO, Meeting Designer
Evention
09.10-10.40
Sesja plenarna
Sesja plenarna
9.10 - 9.40 | 30min
Dookoła cyberświata w 30 minut / Around the cyber world in 30 minutes*
ONLINE
ONSITE
Senior cyber security expert
Responsible Cyber
Sesja plenarna
9.40 - 10.00 | 20min
Jak wykorzystać Sztuczną Inteligencję i Threat Intelligence dla automatyzacji przeciwko zaawansowanym zagrożeniom / Using Threat Intelligence and AI to Support Automation Against Advanced Threats*
ONLINE
ONSITE
Director of Consulting Systems Engineering
Fortinet
Sesja plenarna
10.00 - 10.20 | 20min
Przeszłość i teraźniejszość cyberwojny na Ukrainie*
ONLINE
ONSITE
Principal Threat Intelligence Researcher
ESET
Sesja plenarna
10.20 - 10.40 | 20min
Pragmatyczne spojrzenie na bezpieczeństwo łańcucha dostaw / A pragmatic view on Supply Chain Security*
ONLINE
ONSITE
The presentation will explain why supply chain security is important and what are some best practices that companies should consider in managing this risk in an appropriate manner.
Regional Cyber Security Officer CEE & Nordics
Huawei Technologies
10.40-11.05
I Panel dyskusyjny
Panel dyskusyjny
Zero Trust …. czy więcej problemów niż rozwiązań?
ONLINE
ONSITE
Mówią, że Zero Trust to bardziej definicja problemu niż jego rozwiązanie. Czy faktycznie tak jest? Dlaczego tak brakuje tutaj wspólnego rozumienia, uznanych definicji, standardów, etc – czy to może się zmienić?
Ekspert cyberbezpieczeństwa
Microsoft
Ekspert ds. Cyberbezpieczeństwa
Advatech
Dyrektor Bezpieczeństwa Informacji / Chief Security Officer
home.pl
Head of International CISO | CISO ASEC | Aviva Services Excellence Centre
Aviva
11.05-11.30
Przerwa
11.30-13.05
Sesje równoległe I
SCIEŻKA I:
ZERO DAY, ZAUFANIE I TOŻSAMOŚĆ
 
SCIEŻKA II:
INFORMACJE I AUTONOMIA W CYBERBEZPIECZEŃSTWIE
SCIEŻKA III:
PRZECIWDZIAŁANIE ZAGROŻENIOM
 

Ścieżka prowadzona przez

Ścieżka prowadzona przez

Ścieżka prowadzona przez

Prawnik, właściciel
Cyberlaw
Dyrektor ds. rozwoju
Evention
Security passionate & researcher
(ISC)2
SCIEŻKA I:
ZERO DAY, ZAUFANIE I TOŻSAMOŚĆ
 

Ścieżka prowadzona przez

Prawnik, właściciel
Cyberlaw
SCIEŻKA II:
INFORMACJE I AUTONOMIA W CYBERBEZPIECZEŃSTWIE

Ścieżka prowadzona przez

Dyrektor ds. rozwoju
Evention
SCIEŻKA III:
PRZECIWDZIAŁANIE ZAGROŻENIOM
 

Ścieżka prowadzona przez

Security passionate & researcher
(ISC)2
Ścieżka I
11.30 - 11.50 | 20min
Tożsamość Wirtualna A Realne Zagrożenia - czyli jak nie stracić TWARZy
ONLINE
ONSITE
Solutions Engineering Team Leader
CyberArk
Architekt Systemów Bezpieczeństwa
Mediarecovery
Ścieżka II
11.30 - 11.50 | 20min
Zakończ cyberataki - droga od Stuxnet do Cybereason
ONLINE
ONSITE
Dyrektor Regionalny
Cybereason
Ścieżka III
11.30 - 11.50 | 20min
Oparte na ryzyku zarządzanie zagrożeniami w czasie rzeczywistym
ONLINE
ONSITE
Senior Security Solution Architect
Qualys
Ścieżka I
11.55 - 12.15 | 20min
Czy Zero-Day i Zero Trust mają ze sobą zero wspólnego?
ONLINE
ONSITE
EEUR Technical Team Manager
Palo Alto Networks
Ścieżka II
11.55 - 12.15 | 20min
Przykłady wykorzystania informacji z wywiadu w cyberprzestrzeni przez polskie podmioty z sektora publicznego i prywatnego
ONLINE
ONSITE
Sales Executive Eastern Europe
Recorded Future
Ścieżka III
11.55 - 12.15 | 20min
Skuteczne przeciwdziałanie cyberzagrożeniom dzięki synergii prewencji, detekcji i reakcji
ONLINE
ONSITE
Wspólnik i założyciel
SecureVisio
Ścieżka I
12.20 - 12.40 | 20min
Jak powstrzymać ataki Zero Day zanim się one pojawią? / How to Stop Zero Day Attacks Before they Strike?*
ONLINE
ONSITE
Senior Principal Consultant
Progress Software
Ścieżka II
12.20 - 12.40 | 20min
Cyfrowa suwerenność - potrzebna na czasy, gdy w każdej chwili może zdarzyć się coś niekorzystnego
ONLINE
ONSITE
Pre-Sales Consultant, CEE, Cloud Protection & Licensing
Thales
Ścieżka III
12.20 - 12.40 | 20min
Zarządzanie bezpieczeństwem zdalnego wsparcia w warunkach stale rosnących wymagań biznesowych
ONLINE
ONSITE
Channel Account Manager
TeamViewer
CEO
Softinet
Ścieżka I
12.45 - 13.05 | 20min
Smart security: bezpieczeństwo fizyczne i cyberbezpieczeństwo – razem czy osobno?
ONLINE
ONSITE
Ekspert ICT, Cyberbezpieczeństwa i zabezpieczeń technicznych
Orange Polska
Ścieżka II
12.45 - 13.05 | 20min
Exchange vs 0-day - mitygacja z wykorzystaniem EDR, SIEM i SOAR
ONLINE
ONSITE
Cyber Security Pre-Sales Engineer
Integrity Partners
Ścieżka III
12.45 - 13.05 | 20min
Zabezpieczenie krytycznych usług biznesowych dzięki tworzeniu i bieżącej aktualizacji wielowarstwowych map zależności zasobów
ONLINE
ONSITE
Dyrektor regionalny na CEE
Matrix42
13.05-13.55
Obiad
Równolegle spotkanie dla społeczności Cyberwomen Community
13.30 - 14.30 | 60min
Spotkanie specjalne Cyberwomen Community
ONSITE
SALA KOMETA
Zapraszamy na wyjątkowe spotkanie społeczności CWC. Naszymi honorowymi gościniami będą wybitne ekspertki cyberbezpieczeństwa. Na świecie powstaje wiele kobiecych organizacji, a swoją przygodę z cyberbezpieczeństwem dziewczyny rozpoczynają już na studiach! Nasze gościnie zapytamy, jak wygląda praca i sytuacja kobiet w cyber w Wielkiej Brytanii, Irlandii i w Azji. Nie zabraknie otwartej sesji pytań i odpowiedzi. Chcesz posłuchać, jak kobiety tworzą cyberbezpieczny świat? Dołącz! Zainspiruj się! Podyskutuj! Na spotkanie obowiązuje osobna rejestracja: Kobiety w cyberŚWIECIE międzynarodowym | Cyber Women Community.
Senior cyber security expert
Responsible Cyber
Head of Communications
Cyber Women Ireland
Global Head of Intelligence, Financial Service Information Sharing and Analysis Centre
FS-ISAC
Równolegle spotkanie dla społeczności Cyberwomen Community
13.30 - 14.30 | 60min
Spotkanie specjalne Cyberwomen Community
ONSITE
SALA KOMETA
Zapraszamy na wyjątkowe spotkanie społeczności CWC. Naszymi honorowymi gościniami będą wybitne ekspertki cyberbezpieczeństwa. Na świecie powstaje wiele kobiecych organizacji, a swoją przygodę z cyberbezpieczeństwem dziewczyny rozpoczynają już na studiach! Nasze gościnie zapytamy, jak wygląda praca i sytuacja kobiet w cyber w Wielkiej Brytanii, Irlandii i w Azji. Nie zabraknie otwartej sesji pytań i odpowiedzi. Chcesz posłuchać, jak kobiety tworzą cyberbezpieczny świat? Dołącz! Zainspiruj się! Podyskutuj! Na spotkanie obowiązuje osobna rejestracja: Kobiety w cyberŚWIECIE międzynarodowym | Cyber Women Community.
Senior cyber security expert
Responsible Cyber
Head of Communications
Cyber Women Ireland
Global Head of Intelligence, Financial Service Information Sharing and Analysis Centre
FS-ISAC
13.55-15.35
Sesja plenarna
Sesja plenarna
13.55 - 14.10 | 15min
Cyfrowe zaufanie drogą wprowadzenie holistycznego podejścia do cyberbezpieczeństwa / Enabling holistic approaches in cybersecurity through Digital Trust*
ONLINE
ONSITE
Definition and need - key factors of Trustworthiness. Who is responsible for Digital Trust? Benefits and State of Digital trust - Key Takeaways form State of Digital Trust 2022 report. The individual perspective: Digital trust Professionals ( Vertical and Horizontal progression). The organization and ecosystem : Digital Trust Ecosystem Framework ( Ecosystem, Nodes, Domains and Hierarchy).
CISA, CISM, CRISC , Global Strategy officer
ISACA International
II Panel dyskusyjny
Panel dyskusyjny
14.10 - 14.35 | 25min
Przyśpieszenie wykorzystywania publicznych chmur obliczeniowych – czy wahadło wychyliło się już w drugą stronę?
ONLINE
ONSITE
Chmura jest coraz powszechniej stosowana przez różne instytucje, w tym także banki, którym dotychczasowe otoczenie regulacyjnie w tym nie pomagało. Czy sytuacja uległa już radykalnej zmianie – w efekcie doświadczeń z Ukrainy, które wykazały wyższość chmury nad jakimikolwiek własnymi centrami danych? Czy chmura będzie rządzić – mimo wszystkich wyzwań cybersecyrity, compliance, trudności zapewnienia zgodności z rekomendacjami, etc.? Jaka trwała zmiana nastąpiła tutaj w podejściu regulatorów i jakie podejście wobec chmury powinny mieć działy cyberbezpieczeństwa? A także – czy migracja do chmury to droga w jedną stronę – także z perspektywy bezpieczeństwa?

Udział wezmą m. in.

Senior Manager of Solution Engineering Team na Europę Wschodnią
VMware
Global Security Cloud Architect
Dentons
Senior Security Solutions Sales Manager
IBM
Dyrektora Działu Ryzyka i Ciągłości Działania IT
Alior Bank
Sesja plenarna
14.35 - 14.55 | 20min
Obrona przed zagrożeniami: trzeba działać szybko / Threat Defense: The need for speed*
ONLINE
ONSITE
Technical Director (Incident Response, Professional Services, Red Teaming)
Trend Micro
Sesja plenarna
14.55 - 15.05 | 10min
Sprawa kobiet w cyberbezpieczeństwie – porozmawiajmy
ONLINE
ONSITE
Lead, Red Team Risk, Governance & Issue Management
Standard Chartered Bank
Sesja plenarna
15.05 - 15.25 | 20min
Zero Trust – co warto wiedzieć? / Zero Trust – what you should know?*
ONLINE
ONSITE
Cloud Security Alliance
The Global Identity Foundation
Sesja plenarna
15.25 - 15.35 | 10min
Rozmowa o projekcie Cyfrowy Skaut
ONLINE
ONSITE
Cyber Security Manager
CISM, 2BeAware, ISSA Int & PL
IT Security Manager
Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Unit4 Polska, ISSA Polska
Cyber Security Consultant i Trener
Trecom / netszczon.pl/ ISSA Polska
Inspektor Ochrony Danych w sektorze oświaty
ISSA Polska
GDPR Compliance Consultant – Inspektora Ochrony Danych
LAWBERRY Pietrzyk i Partnerzy, Radcowie Prawni sp. p., s2g.pl, SABI, ISSA Polska
15.35-15.50
Przerwa kawowa
15.50–17.00
Sesje równoległe II
SCIEŻKA I:
TRENDY
SCIEŻKA II:
STUDIA PRZYPADKÓW
SCIEŻKA III:
NA CYBERWOJNIE

Ścieżka prowadzona przez

Ścieżka prowadzona przez

Członek Zarządu
ISSA Polska

ISSA Polska
Rada Programowa
Cyber Women Community
SCIEŻKA I:
TRENDY

Ścieżka prowadzona przez

Członek Zarządu
ISSA Polska
SCIEŻKA II:
STUDIA PRZYPADKÓW

Ścieżka prowadzona przez


ISSA Polska
SCIEŻKA III:
NA CYBERWOJNIE
Rada Programowa
Cyber Women Community
Ścieżka I
15.50 - 16.10 | 20min
Cyber intelligence in private sector
ONLINE
ONSITE
Global Head of Intelligence, Financial Service Information Sharing and Analysis Centre
FS-ISAC
Ścieżka II
15.50 - 16.10 | 20min
Jak mądrze (s)tworzyć Cyber Threat Intelligence w organizacji?
ONLINE
ONSITE
Senior Threat Intelligence Analyst
GSK
Ścieżka III
15.50 - 16.10 | 20min
Zarządzanie IT w banku w czasie wojny
ONLINE
ONSITE
Wiceprezes
Kredobank (Ukraina)
Ścieżka I
16.15 - 16.35 | 20min
Poznajmy punkt widzenia przeciwnika w identyfikowaniu High Value Targets w celu zwiększenia cyberodporności / An adversarial viewpoint to identify High Value Targets for increased Cyber Resilience*
ONLINE
ONSITE
SVP Cyber Resilience
Standard Chartered
Architect, Cyber Resilience Risk Strategy / CISRO
Standard Chartered Bank
Ścieżka II
16.15 - 16.35 | 20min
Jak zarządzać zespołem cyber?
ONLINE
ONSITE
HR Business Partner, Coach, Psycholog
Dyrektor Biura Architektury i Usług Cyberbezpieczeństwa
PKO Bank Polski
Ścieżka III
16.15 - 16.35 | 20min
Drony i sztuczna inteligencja na wojnie – i co z tego wynika dla cyber
ONLINE
ONSITE

Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte Wydział Dowodzenia i Operacji Morskich
Ścieżka I
16.40 - 17.00 | 20min
Stosowanie AI w cyberbezpieczeństwie a ochrona danych osobowych
ONLINE
ONSITE
Group Data Protection Manager
Medicover
Ścieżka II
16.40 - 17.00 | 20min
Studium przypadku: Lekcja dla CISO i CSO - a przy okazji o współpracy i zaufaniu
ONLINE
ONSITE
Dyrektor Departamentu Infrastruktury i Bezpieczeństwa IT
CISO, P4 (Play)
Ścieżka III
16.40 - 17.00 | 20min
Operacja, taktyka, strategia - Zarządzanie zagrożeniami i incydentami w obliczu cyberwojny
ONLINE
ONSITE
Ekspert w Zespole Analiz i Reagowania na Cyberzagrożenia
Santander Bank Polska
17.00-17.05
Zakończenie pierwszego dnia konferencji
ONLINE
ONSITE
CEO, Meeting Designer
Evention
17.05-17.15
Przerwa
17.15–18.45
Spotkania towarzyszące

Zapraszamy na dodatkowe aktywności wyłącznie w formule onsite w hotelu Marriot. W trakcie m.in.:

Listopadowe spotkanie społeczności CSO Council
17.15–18.45
Security Champions - czyli kto nas może reprezentować po stronie działów biznesowych (nowe formy współpracy i budowy kultury bezpieczeństwa)
ONSITE
SALA KOMETA

Na spotkanie obowiązuje dodatkowa rejestracja:

Security Champions | CSO COUNCIL

(Cyber)wojenne stadium przypadków – dla zaawansowanych
17.15–18.15
On the frontlines of cyberwar: lessons learned from cyberattacks against Ukraine from 2014 till present. Overview and case study*
ONSITE
Current situation with cyber attacks in Ukraine and lessons learned from responding to cyber attacks against Ukraine for the period 2014 - till now. Tech case study on one or several of the recent attacks.
Co-founder, Chairman of the Board, and Chief Vision Officer
ISSP
Co-founder and CEO
ISSP
Listopadowe spotkanie społeczności CSO Council
17.15 - 18.45 | 90min
Security Champions - czyli kto nas może reprezentować po stronie działów biznesowych (nowe formy współpracy i budowy kultury bezpieczeństwa)
ONSITE
SALA KOMETA

Na spotkanie obowiązuje dodatkowa rejestracja:

Security Champions | CSO COUNCIL

(Cyber)wojenne stadium przypadków – dla zaawansowanych
17.15 - 18.15 | 60min
On the frontlines of cyberwar: lessons learned from cyberattacks against Ukraine from 2014 till present. Overview and case study*
ONSITE
Current situation with cyber attacks in Ukraine and lessons learned from responding to cyber attacks against Ukraine for the period 2014 - till now. Tech case study on one or several of the recent attacks.
Co-founder, Chairman of the Board, and Chief Vision Officer
ISSP
Co-founder and CEO
ISSP
19.00-22.00
Wieczór integracyjny

Zapraszamy na spotkanie wieczorne, gdzie nie zabraknie dobrego jedzenia i napojów, i gdzie będzie można ze sobą porozmawiać jak „za starych dobrych czasów”.

Spotkanie integracyjne odbędzie się w klubie Level 27 w centrum Warszawy.

Ale to nie wszystko – przygotowaliśmy dla Państwa wystąpienie bardzo specjalnego gościa - Piotr Czuryłło, prezesa Fundacji Polish Preppers Network, specjalistę od zadań specjalnych, a przede wszystkim od trudnych sytuacji. Prowadzi warsztaty i szkolenia w sztuce przetrwania, autor książki o tej tematyce, występuje w mediach:

Czy jesteś gotowy?
ONSITE
KLUB LEVEL 27
Dobrobyt, w którym żyjemy, uśpił naszą czujność, ale być może pewnego dnia w gniazdkach zabraknie prądu, zbiorniki na stacjach benzynowych opustoszeją, a z kranu nie poleci woda. Co wtedy zrobimy? Cybersecurity to nieustanne walka z ryzykami, właściwą ich oceną, mitygacją i lokalizacją – przede wszystkim w kontekście funkcjonowania firm i instytucji. Czy w perspektywie całego swojego życia też tak samo podchodzimy do realnych ryzyk?
Prezes
Fundacja Polish Preppers Network

GOŚĆ SPECJALNY WIECZORU

23. Listopada 2022 | DZIEŃ WARSZTATÓW I KONFERENCJI ONLINE

Transmisja ze studia multimedialnego
9.30-11.30
I sesja hands-on: Warsztaty technologiczne online
ONLINE

W trakcie sesji odbędzie się 5 równoległych warsztatów

Warsztat II
9.30 - 11.30 | 120min
Efektywna analityka i automatyzacja operacji SOC - jak można zrobić to dobrze?
ONLINE
Principal Systems Engineer
Fortinet
Warsztat III
9.30 - 11.30 | 120min
Jak zoptymalizować pracę analityka - szybko sprawnie i przyjemnie?
ONLINE
Sales Engineer
Trend Micro
Solutions Architect
IT Solution Factor
Warsztat IV
9.30 - 11.30 | 120min
Monitoring sieci i infrastruktury w kontekście wydajności i bezpieczeństwa
ONLINE
Presales Engineer
BAKOTECH SP. Z O.O.
Warsztat V
9.30 - 11.30 | 120min
Ochrona tożsamości - jak zapobiegać zamiast leczyć
ONLINE
Regional Senior Solutions Engineer
CyberArk
Architekt Systemów Bezpieczeństwa
Mediarecovery
Warsztat VI
9.30 - 11.30 | 120min
Jak przekuć ryzyka w szanse czyli łatwe i efektywne zarządzanie ryzykiem IT
ONLINE
Architekt Rozwiązań IDM/GRC
SimplySec
Ekspert ds. rozwiązań IAM/PAM oraz GRC dla zarządzania ryzykiem w organizacji
SimplySec
11.30-12.00
Przerwa
12.00-12.05
Otwarcie drugiego dnia konferencji
ONLINE
CEO, Meeting Designer
Evention
12.05-13.00
Sesja plenarna
Sesja plenarna
12.05 - 12.25 | 20min
Mitygacja ryzyk w łańcuchu tworzenia oprogramowania / Mitigating Risks in Software Supply Chain Security*
ONLINE
Security Relations Leader (Snyk), Vicechair (OWASP)
Snyk, OWASP Global Board of Directors
III Panel dyskusyjny
Panel dyskusyjny
12.25 - 12.50 | 25min
Malejąca powierzchnia ataku … czy faktycznie?
ONLINE
Information Security Manager / Officer
RTB House
People Lead & Attack Surface Service Lead
Bosch Cyber Defense Center
Chief Security Officer
Shiji Poland
Sesja plenarna
12.50 - 13.00 | 10min
Ile, komu i za co – komentarz do nowego badania płac w branży cybersecurity
ONLINE
CSO Council i ISSA Polska od kilku lat prowadzą badania i wydają wspólnie raport o płacach w branży cybersecurity w Polsce. Raport na 2022 powstaje, ale mamy już pierwszą analizę danych.
SVP Cyber Resilience
Standard Chartered
13.00-13.05
Przerwa techniczna
13.05-14.15
Sesje równoległe
SESJA I
13.05 - 13.25 | 20min
Ciągłość biznesowa w erze ataków Advanced Persistent Threat – czyli jak skutecznie bronić się przed atakami targetowanymi, dzięki platformie XDR
ONLINE
IT Security Consultant
CLICO
SESJA II
13.05 - 13.25 | 20min
Zabezpiecz swoje serwisy w cloud i on-prem za pomocą serwisów z Azure
ONLINE
Manager Expert, Cyber Security Implementation
EY
SESJA I
13.30 - 13.50 | 20min
Mission Possible: Use Actionable Threat Intel. Auto-block. Repeat!
ONLINE
Sr. Product Manager, ArcSight Global Content
Micro Focus
SESJA II
13.30 - 13.50 | 20min
Proaktywne Utwardzanie Bezpieczeństwa Przy Użyciu Sztucznej Inteligencji
ONLINE
Senior Account Executive Eastern Europe
Darktrace
SESJA I
13.55 - 14.15 | 20min
Rola Właściciela Biznesowego Zasobów Informacyjnych
ONLINE
Czym są Zasoby Informacyjne? Kim jest Właściciel takich zasobów? Gdzie w organizacji powinien być on umiejscowiony i dlaczego …. nie w IT? Jakie są obowiązki takiego właściciela? Dlaczego jego osoba jest tak istotna dla cyberbezpieczeństwa całej organizacji?
Information Risk Manager
Nationale Nederlanden
SESJA II
13.55 - 14.15 | 20min
Czemu brakuje współpracy pomiędzy społecznościami cybersecurity na poziomie europejskim? / Why is there a lack of cooperation among cybersecurity communities at the EU level?*
ONLINE
CISO Community and Cyber Resilience Manager
European Cybersecurity Organisation
14.15-14.20
Przerwa techniczna
14.20-14.50
Sesja plenarna
Sesja plenarna
14.20 - 14.30 | 10min
Rozmowa: Dywizjon 404 czyli o oddolnym projekcie walki z dezinformacją
ONLINE
Współzałożyciel / Security Officer / R&D Advisor
Fundacja Dywizjon404 / Airspace Intelligence / Nethone
Sesja plenarna
14.30 - 14.50 | 20min
Autonomiczne operacje bezpieczeństwa – podejście zgodne z Site Reliability Enginering do SOC / Autonomic Security Operations - The SRE of SOC*
ONLINE
Global Head of Autonomic Security Operations
Google Cloud
14.50-14.55
Przerwa techniczna
14.55-15.05
Wprowadzenie do debaty
ONLINE
Partner, Global & EMEIA Architecture, Engineering & Emerging Technologies Security Leader
EY
15.05-15.40
Debata strategiczna

Kluczowa debata na koniec – to już tradycja Advanced Threat Summit!

Debata
Cyberbezpiecznik na straży metawersum
ONLINE
Senior Manager Global Cybersecurity Engineering
PepsiCo / ISSA Polska
Cybersecurity Technical Lead / CISO advisor
HSBC
Instytut Informatyki i Gospodarki Cyfrowej
SGH
Chief Security Officer
MODIVO
Partner, Global & EMEIA Architecture, Engineering & Emerging Technologies Security Leader
EY
15.40-15.45
Komentarz do debaty
ONLINE
Regional Cyber Security Officer CEE & Nordics
Huawei Technologies
15.45-15.55
Zakończenie i podsumowanie części prezentacyjnej konferencji. Nagrody dla uczestników
ONLINE
Prezes Zarządu
ISSA Polska
CEO, Meeting Designer
Evention
16.00-18.00
II sesja hands on: Warsztaty online
Warsztat VII
16.00 - 18.00 | 120min
Zarządzanie ryzykiem w praktyce
ONLINE

24. Listopada 2022 | DZIEŃ WARSZTATÓW I FORA DOBRYCH PRAKTYK (ONLINE)

Fora Dobrych Praktyk (FDP) prowadzone będą jako spotkania online trwające po 60 minut – jednocześnie prowadzone będą dwa różne FDP. Więcej o Forach Dobrych praktyk znajdziesz tutaj. Każdy z uczestników może więc wziąć udział w aż do 4 różnych FDP:

9.00-10.00
FDP I
9.00 - 10.00 | 60min
Cyber resilience - jak podnieść odporność na zagrożenia w firmie?
ONLINE
Dyrektor Sprzedaży w Polsce
Palo Alto Networks
FDP II
9.00 - 10.00 | 60min
Optymalne podejście do rozwoju cyberbezpieczeństwa w firmie - w poszukiwaniu Świętego Graala
ONLINE
Security & Networking Presales & Implementation Director
IT Solution Factor
10.30-11.30
FDP III
10.30 - 11.30 | 60min
Automatyzacja i sztuczna inteligencja w cyberbezpieczeństwie
ONLINE

Moderatorzy

Dyrektor Zarządzający
IMNS Polska
Senior Security Solution Architect
Qualys
FDP IV
10.30 - 11.30 | 60min
SOC, SIEM i SOAR
ONLINE
Systems Engineer
Fortinet
Business Development Manager
Fortinet
12.00-13.00
FDP V
12.00 - 13.00 | 60min
Strategia i transformacja cyberbezpieczeństwa – szanse i wyzwania
ONLINE
Manager CyberSecurity
EY
FDP VI
12.00 - 13.00 | 60min
Threat Intelligence in Polish reality *
ONLINE

Moderators

Senior Sales Engineer
ESET
Product Manager
ESET / DAGMA
13.30-14.30
FDP VII
13.30 - 14.30 | 60min
Bezpieczeństwo informacji we współpracy z podmiotami zewnętrznymi
ONLINE
Presales Engineer
BAKOTECH SP. Z O.O.

* To Forum Dobrych Praktyk będzie prowadzone w języku angielskim

9.00-11.00
III Sesja hands on
Warsztat IX
9.00 - 11.00 | 120min
Security Operations at the Speed and Scale of Google*
ONLINE
The goal of the workshop is to introduce Google's SIEM and SOAR Solutions. Thorough the workshop there will be short presentation and demo of Siemplify plus major part devoted to hands on workshop on Chronicle. Workshop in English. Więcej / more
Customer Engineer
Google Cloud
9.00-10.00
FDP I
9.00 - 10.00 | 60min
Cyber resilience - jak podnieść odporność na zagrożenia w firmie?
ONLINE
Dyrektor Sprzedaży w Polsce
Palo Alto Networks
FDP II
9.00 - 10.00 | 60min
Optymalne podejście do rozwoju cyberbezpieczeństwa w firmie - w poszukiwaniu Świętego Graala
ONLINE
Security & Networking Presales & Implementation Director
IT Solution Factor
10.30-11.30
FDP III
10.30 - 11.30 | 60min
Automatyzacja i sztuczna inteligencja w cyberbezpieczeństwie
ONLINE

Moderatorzy

Dyrektor Zarządzający
IMNS Polska
Senior Security Solution Architect
Qualys
FDP IV
10.30 - 11.30 | 60min
SOC, SIEM i SOAR
ONLINE
Systems Engineer
Fortinet
Business Development Manager
Fortinet
12.00-13.00
FDP V
12.00 - 13.00 | 60min
Strategia i transformacja cyberbezpieczeństwa – szanse i wyzwania
ONLINE
Manager CyberSecurity
EY
FDP VI
12.00 - 13.00 | 60min
Threat Intelligence in Polish reality *
ONLINE

Moderators

Senior Sales Engineer
ESET
Product Manager
ESET / DAGMA
13.30-14.30
FDP VII
13.30 - 14.30 | 60min
Bezpieczeństwo informacji we współpracy z podmiotami zewnętrznymi
ONLINE
Presales Engineer
BAKOTECH SP. Z O.O.

* To Forum Dobrych Praktyk będzie prowadzone w języku angielskim

9.00-11.00
III Sesja hands on
Warsztat IX
9.00 - 11.00 | 120min
Security Operations at the Speed and Scale of Google*
ONLINE
The goal of the workshop is to introduce Google's SIEM and SOAR Solutions. Thorough the workshop there will be short presentation and demo of Siemplify plus major part devoted to hands on workshop on Chronicle. Workshop in English. Więcej / more
Customer Engineer
Google Cloud

Strefa wiedzy technologicznej

Strefa wiedzy
Cybersecurity as a Service - Sztuczna inteligencja poparta ludzką wiedzą
Aplikacje, systemy i narzędzia nierzadko są rozproszone w środowisku, co może utrudniać wykrywanie incydentów bezpieczeństwa i jednoczesne reagowanie na nie. W dobie wzrastającej liczby zagrożeń, gdzie pojedynczy atak ransomware może decydować o być albo nie być dla organizacji, wiedza jest kluczem do ochrony. Chcemy pokazać w jaki sposób, dzięki jednoczesnemu zaangażowaniu wiedzy specjalistycznej, analityki i nowoczesnych technologii, można wykrywać, badać i reagować na cyberzagrożenia, zanim wpłyną one bezpośrednio na organizację.
System Engineer
Sophos
Strefa wiedzy
Czy pracownicy Twojej firmy pomagają hakerom?
Skuteczna ochrona przed atakami cybernetycznymi jest sporym wyzwaniem. W szczególności mając świadomość statystyk mówiących o tym, że w 90% przypadków zawini czynniki ludzki, a nie podatność czy zabezpieczenie technologiczne. Jak więc uzbroić pracownika w praktyczne umiejętności, które w kluczowym momencie zaważą o tym czy odeprze on atak na naszą infrastrukturę? Czy mamy alternatywę względem nieskutecznych, a wciąż popularnych szkoleń i e-learningów. Na bazie wielu lat doświadczeń oraz tysięcy przetrenowanych pracowników opowiem o naszych przemyśleniach i metodyce treningu dzięki której w skuteczny sposób podnosimy poziom odporności naszych klientów.
CISSP, OSCP, Ekspert Cyberbezpieczeństwa, Prezes
Secawa

* Wystąpienie w języku angielskim. Organizator nie przewiduje tłumaczenia.

AT SUMMIT 2022

22-24 listopada 2022 r.
www.atsummit.pl

Organizator konferencji

Evention sp. z o.o
Rondo ONZ 1
Warszawa, Polska
www.evention.pl

Kontakt

Weronika Warpas

m: +48 570 611 811
e: weronika.warpas@evention.pl

© 2022 | Strona korzysta z plików cookies. Przeglądanie strony oznacza akceptację.